Tuesday, 14 April 2009

Mohon Maaf

Salam..

Kepada semua rakan2 blogger dan juga pengunjung blog ini, di sini aku ingin memohon kemaafan atas ketidak aktifan aku untuk meng'update blog ini..atas sebab2 yang tak dapat aku sendiri jelas kan mengapa.. :(

Apa pun terima kasih ku ucapkan atas kesudian kalian menjengok blog ini.. InsyaAllah..ku kan kembali lagi di sini bila tiba waktu nya nanti..

tungguuuuuuu... :-)

Saturday, 21 February 2009

"Geng Upin & Ipin Movie"

Baru2 ni..aku n Heidi kebetulan cuti..tak der keje.. so ronda2 ke pekan.. boring jugak.. nak shopping pun..ish dah ujung2 sangat..hik hik hik.. tetiba terlintas di fikiran nak nonton wayang..'Upin&Ipin'.. sebelom ni pun Fendi ada ajak tengok citer nih.. tapi aku dengan sombong nya cakap 'alah citer budak2 apa kelas tengok!'..uhuhuu... :P .. Memandangkan kami dah terlepas show petang.. jadi antara 50-50 samada nak tengok ke tak show malam.. Emm.. tetiba si Faizal call suh beli tiket coz petang tadi bila kami dok citer dia pun nak join gak.. Nak tak nak tunggu le aku n Heidi untuk show kul 8.45 mlm. si Faizal (Upin) wit friens Fendi (Ipin) n Zafuan (Rajoo).

Ipin bergaya di samping posternya..ahaks!!

"Geng Upin & Ipin" - sinopsis dia korang leh baca kat blog2 yang lain.. cuma apa yang aku nak cakap kan kat sini.. citer ni memang best of the best.. walaupun ada part yang sikit2 tu boring tapi overall memang best n kelakar..(bila lagi nak bangga dengan filem tempatan) hehe.. memang tak rugi sape yang beli tiket untuk tengok cite nih..betul..betul..betul.. So sesaper yang tak tengok lagi tu.. pegi le tengok atau pun nanti dapatkan DVD yang original tau! ;-)


Ok lah.. Opet balik dulu yer... hahahaa...

Wednesday, 28 January 2009

HaPpY cHineSe NeW yEar..

Selamat Tahun Baru Cina
Gong Xi Fa Cai

untuk semua pengunjung blog ini dan juga kawanku Heidi..
(sian dia tak dapat beraya di kampung nun yg jauh disana)


Tarian Singa
Antara yang menjadi kemestian di sambut di Hotel ni..
# Our General Manager - Mr Giuseppe Ressa
Mohon keberkatan agar bisness bertambah maju.. ;-)


Ang Pow

sape punya nih?? uhuuu..



Aku dan Angah bersama burung kakak tua..

salah satu xtvt yang di adakan di hotel ni sempena Chinese New Year

Wednesday, 21 January 2009

Cuti di awal tahun


Awal tahun lagi boss dah kasi aku cuti..mulanya tak mau..nak 1 hari jer..tapi di sebabkan kesan kemerosotan ekonomi global (cewaahh..:P) pelancong pun kurang untuk seketika waktu.. aku pun di minta clear kan cuti baki tahun lepas.. jadi dapat le 10 hari..hehehe..

Bila fikir baliktu memang best best, tapiii.. bajet kurang lak.. emm.. Layan cuti dulu kat umah..kunun nak rest betul2 ler..kih.. kih.. kih.. merayap saja jadinya..nak tu kawan2 lak ada..

Busanggg.. akhirnya ambik keputusan ke luar negeri..ahahaha...macam jauh je bunyi nya.. :-P .. Pegi lepak Penang umah Emma..lama tul tak jumpa dia n ronda2 shopping..karaoke..ahaks! ..

Plan ke'2 last minit ke Taiping lak umah Intan.. Dah lama kami tak bersama2.. So ni lah peluangnya.Lagipun nak celebrate besday Intan.biasa2 je coz last minit plan..jadi tak prepare per sangat.Pas tu karaoke lagi..lepas tension semuanya ..uhuhu..Ronda2 highway sampai ke Kuala Kangsar..lepak RnR..hampir jam 3.30 pagi baru balik.. Sepatutnya aku n Emma terus balik ke Penang..tapi di sebabkan tak larat, jadi..tido dulu umah Intan. Esok Pagi baru balik..tu pun 50-50.. ;-) tengahari aku berangkat pulang ke Langkawi..cukup lah 4 hari disana.. Enjoy n manis percutian tu..walaupun sikit2 nampak kesan calarnya..uhuhuu...



Chowww..

Sunday, 4 January 2009

Selamat Tahun Baru Hijrah & Selamat Tahun Baru


Selamat Tahun Baru Hijrah 1430H & Selamat Tahun Baru 2009!!

Kepada semua pengunjung2 blog aku tak kira saper pun.. :-)

Terlewat aku untuk meng'update' kan blog ini dan jugak mengucapkan Selamat tahun baru ni. Bukan per ni..di sebabkan ke'bizian' aku yang melampau sangat di penghujung-hujung tahun sudah menjadi kebiasaan.

Semoga tahun ni kita kan lebih bersemangat lagi dalam memajukan diri kita tak kira lah dalam apa jua yang kita lakukan dan juga merubah diri kita menjadi yang terbaik..InsyaAllah.. :-)



P/s: Bersempena tahun baru ni jugak..aku n teams pun kena lakukan penghijrahan gak..uhuk uhuk uhuks.. sedih wooo...sekian lama wat keje tu.. tetiba kene tukar lak..aduhyai..gelap gulita rasa nya... :-( apa pun kami redha akan perubahan tu.. InsyaAllah kami akan lakukan yang terbaik sebagaimana yang di inginkan..

Monday, 15 December 2008

Sakit..


Lama tul aku tak update blog ni kan .. hehehe.. Maaf kan aku kenkawan.. banyak cerita tapi tak berkesempatan.. Al maklum le ujung2 tahun macam ni bz le ckit..ahaks! Nak bertenet pun susah.. :-P Emm di tambah lak aku yang tak berapa nak sihat nih.. demam, batuk n selsema..(sian aku kan.. uhuhu..:-P) Mungkin keadaan cuaca kat sini kot yang tak menentu.. kejap hujan.. kejap panas.. kejap berangin... dingin je malam2.... hehe.. ;-) Dah tak sihat nih..kene lah aku dok ngadap doctor lak.. bab ke klinik nih malas tul aku..tapi tu lah bila tak klinik, stakat makan ubat kat kedai susah lak nak lega nya.. Emm..pa per pun dapat jugak aku sehari MC.. :-) MC penutup buku tahun 2008 nih.. ;-)